Overlevelse er ikke nok

I en del år gik jeg og var mellemfornøjet. Det vil sige, jeg vidste ikke, at jeg var mellemfornøjet. Livet var ok, det var ikke super. Det var sådan lidt hamsterhjulagtigt…. måske jeg bare tænkte i overlevelse.

En tid troede jeg, det var sådan, livet skulle være. Der skulle penge på kontoen, mad på bordet, terminer skulle betales.

Drømmene begynder

I det små begyndte jeg at drømme om mit liv. Efter nogle år begyndte jeg at gøre mit drømmeliv til virkelighed. Alligevel var det som om, jeg blev stående i et vadested. Jeg var ikke helt klar til at give slip på hamsterhjulet og jeg var ikke klar til at blive i det.

Det betød, at jeg oplevede, at jeg bare blev endnu mere frustreret og mellemfornøjet. To spørgsmål kom hele tiden op “Er det her hvordan resten af mit liv ser ud?”, “Er overlevelse mit liv?”

Der er altid håb

Jeg oplevede, at jeg kæmpede for at komme gennem hver eneste dag. En dag, som jeg oplevede, ikke havde nok timer, da jeg skulle nå alle mine opgaver i trædemøllen og alle opgaverne for at skabe mit drømmeliv. Prisen var høj både økonomisk og personligt, når jeg prøvede at satse på to heste samtidig.

Inden i mig var der et lille håb, som hele tiden fortalte mig

  • Der er en vej
  • Du kan dog ikke gå den alene
  • Du har brug for hjælp

Den hjælp, som blev vægten på skålen, fortæller jeg om i videoen nedenfor.

Hvis liv lever du?

Jeg fik hjælp til at indse, at alt, hvad jeg følte mig udfordret i, handlede om at turde se mig selv i øjnene. Virkelig se mig selv i øjnene og gøre følgende:

  • Tage en beslutning om, hvad jeg ville med resten af mit liv
  • Tage valget mellem uvished og det velkendte

På sin vis – det vil sige inden jeg tog mig selv alvorligt – var de punkter lige som at bede mig vælge mellem pest eller kolera. Der var lige det ved, at selv om jeg ikke tog et valg, så tog jeg et valg alligevel. Vendepunktet kom, da jeg indså, at jeg havde valgt at sætte mig selv mellem to stole.

Farvel til overlevelse!!!

Jeg tog et valg.

Jeg valgte mig.

Jeg valgte mig selv til.

Jeg valgte at sige til mig, at jeg lever mit liv.

Jeg valgte uvisheden

Jeg valgte at give slip på hamsterhjulet – trygheden i den hverdag, jeg kendte. Det valg var også lig med at angsten for fremtiden kom på banen.

Jeg tænkte mange gange “Lone, hvad har du gang i?”, “hvad nu hvis…?” Og hver gang så jeg det liv, jeg havde valgt til, som en film og mærkede glæden indeni.

Når jeg mærkede glæden, så vidste jeg, at jeg havde taget et valg for mig!

Jeg fandt ud af med glæden i hjertet kunne jeg møde de følelser og tanker, som kom op, når jeg endnu en gang stod overfor en situation, hvor jeg mærkede den velkendte angst og bekymring komme op.

En angst som er så velkendt og har fulgt mig gennem så mange år. En angst som før i tiden kunne handlingslamme mig.

Rejsen med Betinna som sparringspartner var også en rejse ind i angsten og bekymringerne. Hver gang blev jeg støttet og hen over tiden blev handlingslammelsen mindre og trygheden i det uvisse større.

Skillevejen som inspiration

Tanken med videoen er at vise dig, hvordan jeg rakte hånden ud og bad om hjælp. Bad om hjælp til at tage et valg, som støttede mig. Dette arbejde kan du gøre lettere for dig selv, når du beder om hjælp og stoler på, at hjælpen er der.

Står du i en skillevej i dit liv, så kontakt mig.
Få en snak om, hvordan du kan komme videre i dit liv.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske er dette noget for dig?